Mindful Zwanger

Tijd nemen om jezelf te koesteren

Wil je je zwangerschap bewust ervaren en je goed voorbereiden op de bevalling?  Meer aanwezig zijn en stress zoveel mogelijk verminderen? Het zwangere lichaam vraagt je vaak om het rustiger aan te doen.  Dat is best lastig in een tijd waarin je leven gewoon doorgaat en er binnen je lichaam van alles verandert. En je zwangerschap misschien niet helemaal soepel verloopt…

Deze cursus is dan wellicht iets voor jou. Mindful Zwanger is geen gewone zwangerschapscursus. Je kunt deze vaardigheden namelijk altijd blijven toepassen in je leven, waar je ook bent. Met mindfulness krijg je inzicht in je eigen automatische patronen, hoe je stress zoveel mogelijk kunt verminderen en het boost je zelfvertrouwen in je nieuwe rol als moeder.

Studies in de VS hebben laten zien dat vrouwen tijdens de zwangerschap en kort na de geboorte van hun kind significant minder angst en negatieve emoties hadden. En uiteindelijk minder kans op een post-natale depressie.

Waarom een mindfulnesscursus voor zwangeren?

  • je staat bewust stil bij je zwangerschap
  • je krijgt meer vertrouwen in je lichaam ter voorbereiding op de bevalling
  • mindfulness helpt stress verminderen waardoor je meer in rust en kalmte kunt zijn
  • de vaardigheden die je nu leert komen ook goed van pas in je rol als ouder
  • meer aanwezig zijn in het leven en meer kunnen genieten

Cursusinformatie

Mind my baby verzorgt individuele -en groepstrainingen in Amsterdam. Beide trainingen bestaan uit 8 sessies van 2 tot 2,5 uur. De training is inclusief cursusmateriaal, werkboek en geluidsbestanden waar je zelf thuis direct mee aan de slag kunt. Je kunt met de cursus beginnen als je 15 weken zwanger bent. De training vindt in een kleine setting plaats, waarbij er ruimte is om met elkaar kennis en ervaringen te delen.. Persoonlijke en liefdevolle aandacht voor jou en je kindje. Het is aan te raden om in comfortabele kleding te komen, waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Sokken of sloffen zijn fijn om bij je te hebben.

Trainingsdata

NAJAAR 2018

GROEPSCURSUS
MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN
Data: vrijdag 7-14-21-28 sept | 12-19 okt
Tijd: 19 - 21:15 uur
Locatie: YOGASOL, Zonneplein 8, Amsterdam
Wie: voor zwangeren vanaf 20 weken, max 6.
Prijs: €498- p.p. (twv €997,-!)
Praktisch en hands-on werken we aan vanuit mindfulness/hypnobirthing & zwyoga:
* hoe zorg je het beste voor jezelf en je kindje tijdens je zwangerschap
* hoe ga je om met stress in de zwangerschap
* dagelijks connecten met de baby via mindfulness
* mentaal voorbereiden op de bevalling
* mindfulness (nog meer) integreren in je dagelijks leven.
* ontspanning en overgave
* ademhalingstechnieken
* massagetechnieken
* omgaan met pijn + oefening
* rol partner en communicatie onderling
* yogahoudingen nu en straks voor tijdens de bevalling
EXTRA:
* 1 X Skype-coaching
*  werkboek + mijn eigen meditaties
* fimpjes met bevalhoudingen en ademhalingstechnieken
*  deelname workshop Liefdevol Bevallen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wat gaan we doen?

De cursus Mindful Zwanger is heel specifiek gericht op het bewust beleven van de zwangerschap, je mentaal voor te bereiden op de bevalling en de periode daarna als nieuwe ouders. Mindful zijn leer je vooral door te doen. Dit klinkt misschien wat parodoxaal, omdat je door te doen vooral leert te zijn. Door veel te oefenen zul je het effect van mindfulness merken. Met kernoefeningen als de bodyscan, zitmeditatie en ademruimte leer je bewust, met je aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn. Hoe meer je je deze oefeningen eigen maakt, hoe minder ruimte er zal zijn voor stress. Verder bied ik je een aantal oefeningen uit de hypnobirthing en werken we met belangrijke ademhalingstechnieken die je kunt inzetten tijdens de bevalling. Bij een aantal lessen gaan we  mindful bewegen. Denk hierbij aan specifieke oefeningen uit de zwangerschapsyoga en tai chi, altijd aangepast op je eigen tempo en ritme. De praktijk wijst uit dat hoe meer tijd je neemt om dit in je systeem te krijgen, hoe meer baat je hebt bij de bevalling en met een positieve blik terug kunt kijken. Eigenlijk staat Mind my baby met Mindful Zwanger voor een positieve geboortebeleving.

In de cursus is er een bevallingsles, tevens de les waar partners/bevalmaatjes van harte welkom zijn: hoe kan jouw partner/bevalmaatje jou ondersteunen tijdens de bevalling? Hoe ga je om met de pijn? Praktische oefeningen en theorie wisselen elkaar af.  Partners ervaren deze sessie als extra waardevol en een moment voor elkaar met de baby.

Kosten

  • De 8-weekse training Mindful Zwanger kost €797,--. Dit is inclusief werkboek, audiomateriaal en instructiefilmpjes waar je zelf thuis mee aan de slag kunt.

Het kan zijn dat je zorgverzekeraar de mindfulnesscursus (deels) vergoed, ook als deze niet gegeven wordt door een gezondheidspsycholoog. Door de vele wijzigingen in het beleid van de zorgverzekeraars is er tot op heden geen duidelijkheid wat betreft eventuele vergoeding van mindfulness. Een andere optie is om bij je zorgverzekeraar te checken of je deze cursus als zwangerschapscursus kunt opgeven. Dit is een handige link om te checken welke zorgverzekeraars cursussen vergoeden:

Over Mind my baby

De gedachte achter Mind my baby kun je letterlijk nemen: heb aandacht voor mijn kindje. Je kiest bewust voor jezelf, je kindje en je gezin. Met mindfulness train je je geest om er bij te blijven, op mooie én moeilijke momenten.

Contact

Sharda Balgobind
Mind my baby
sharda@mindmybaby.nl
www.mindmybaby.nl
06 453 46 930
KvK: 61314242
Btwnr: NL178951080B01

Get Connected

Bezoek ook de social media van Mind my baby

logo Mind my baby