Wat gaan we doen?

De cursus Mindful Zwanger is heel specifiek gericht op het bewust beleven van de zwangerschap, je mentaal voor te bereiden op de bevalling en de periode daarna als nieuwe ouders. Mindful zijn leer je vooral door te doen. Dit klinkt misschien wat parodoxaal, omdat je door te doen vooral leert te zijn. Door veel te oefenen zul je het effect van mindfulness merken. Met kernoefeningen als de bodyscan, zitmeditatie en ademruimte leer je bewust, met je aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn. Hoe meer je je deze oefeningen eigen maakt, hoe minder ruimte er zal zijn voor stress. Verder bied ik je een aantal oefeningen uit de hypnobirthing en werken we met belangrijke ademhalingstechnieken die je kunt inzetten tijdens de bevalling. Bij een aantal lessen gaan we  mindful bewegen. Denk hierbij aan specifieke oefeningen uit de zwangerschapsyoga en tai chi, altijd aangepast op je eigen tempo en ritme. De praktijk wijst uit dat hoe meer tijd je neemt om dit in je systeem te krijgen, hoe meer baat je hebt bij de bevalling en met een positieve blik terug kunt kijken. Eigenlijk staat Mind my baby met Mindful Zwanger voor een positieve geboortebeleving.

In de cursus is er een bevallingsles, tevens de les waar partners/bevalmaatjes van harte welkom zijn: hoe kan jouw partner/bevalmaatje jou ondersteunen tijdens de bevalling? Hoe ga je om met de pijn? Praktische oefeningen en theorie wisselen elkaar af.  Partners ervaren deze sessie als extra waardevol en een moment voor elkaar met de baby.

Over Mind my baby

De gedachte achter Mind my baby kun je letterlijk nemen: heb aandacht voor mijn kindje. Je kiest bewust voor jezelf, je kindje en je gezin. Met mindfulness train je je geest om er bij te blijven, op mooie én moeilijke momenten.

Contact

Sharda Balgobind
Mind my baby
sharda@mindmybaby.nl
www.mindmybaby.nl
06 453 46 930
KvK: 61314242
Btwnr: NL178951080B01

Get Connected

Bezoek ook de social media van Mind my baby

logo Mind my baby